9 Nisan 2008 Çarşamba

Eurobind Kapak Takma Makinesi

Prototipi 2004 sonbaharında Heidelberg’in Leipzig fabrikasında sergilenen Eurobind 4000 kapak takma makinesi ilk sınavını IPEX 2006’da verdi.

Ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan Eurobind 4000, 4000 kitaplık maksimum hızı ile yüksek otomasyon ve verimlilik sunmanın yanısıra poliüretan veya sıcak tutkalın aktarılması için kullanılan merdane ve tutkal püskürtme sisteminin kolaylıkla değiştirilebilmesi maksimum esneklik sağlamaktadır.

Bu poliüretan teknoloji sayesinde ise yüksek kalitedeki broşürlerin ve kitapların üretimi verimli ve düşük maliyetli olmaktadır. Eurobind 4000 ayrıca modüler yapısı sayesinde kolaylıkla müşteri ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirilebilmektedir. Prinect dijital iş akışına entegre edilebilme özelliği, hassas sırt hazırlığı ve yüksek seviyedeki tutkal uygulaması ile Eurobind 4000 kapak takma makinesi yüksek kalite ve verimlilikte üretimi garanti etmektedir. Kısa hazırlık süresi sunan ve 140 ila 450 mm yükseklikte, 100 ila 320 mm genişlikte ve 2 ila 60 mm kalınlıktaki dergileri, broşürleri, kitapları ve yıllık raporları kapak takma işleminden geçirebilen Eurobind 4000 sık iş değişimlerinin de dahil olduğu düşük ve orta tirajlı işlerde dahi düşük maliyetli üretim sağlamaktadır. Kapak gramajları 120 gr/m² ila 380 gr/m² arasında değişirken iç sayfalar 60 gr/m² ila 135 gr/m² arasında olabilmektedir.

Kesintisiz Üretim ve Akıllı Kontrol Sistemi

Eurobind 4000, birbirleriyle bağlı olan dokunmatik ekranlar tarafından kontrol edildiğinden ünitelerin ayrı ayrı veya tüm sistemin istenilen noktadan çalıştırılabimesi mümkün olmaktadır.

Heidelberg’in diğer makinelerinde bulunan dokunmatik ekranlar baz alındığından ergonomik tasarım ve kendinden açıklamalı yönlendirmelerle kullanıcı makineyi pratik şekilde çalıştırabilmektedir. Manuel ve otomatik ayar alternatiflerinin akıllı bir kombinasyonunu barındıran Eurobind 4000, kısa hazırlık süresi için gerekli altyapıyı hazırlarken kontrol sistemi sürekli olarak yüksek kalitede üretimi garanti etmektedir. Kapak tutma bölümü ile üç ağız bıçak bölümü arasında bulunan soğutma alanı özel ihtiyaçlara göre adapte edilebilmektedir. Standart soğutma bölümüne (soğutma kulesi ve kayışlar) alternatif olarak ürünü hafif bir açı ile sırtın ünitesinde transfer eden bir sistem sunulmaktadır. Böylelikle ciddi oranda yer tasarrufu sağlanabilmektedir. Tiraja bağlı olarak kullanıcılar Eurotrim 4000 (yüksek ihtiyaçlar için) veya Eurotrim 4000A (sık ebat değişimlerinin yaşandığı düşük ve orta tirajlar için) Heidelberg kapak takma makineleri serisinin en üst modeli olan Eurobind 4000, endüstriyel ölçekli matbaalar ve yüksek kapasite ile çalışan mücellithanelerin ihtiyaçlarına cevap vererek seriyi tamamlayan son halka olarak tasarlandı

Hiç yorum yok: