20 Mart 2008 Perşembe

CMYK olmasaydı...

CMYK olmasaydı...

Hayat bu denli renkli olmazdı!

Ya cyan olmasaydı?
Dünyanın adı mavi gezegen olmaz ve uzaydan da bu kadar güzel görünmezdi. Temiz denizlere mavi bayrak asılmazdı. Tatlıses, "Mavi mavi masmavi"yi söylemezdi. Mavi yazma tez solmazdı. Yeşil mavisini yitirince, kahrından sararıp solardı. Ormanlar, ağaçlar, otlar sarıya çalardı. Denizler mavi olmaz, dünyanın üçte ikisi renk değiştirirdi. Nazar boncukları bu kadar güzel olmaz, kem gözlerden korumazdı. Mavi yolculuk turları yapılmazdı. Ecevit gömleksiz kalırdı. Mavi Ay dizisi çekilmez, Bruce Wills bu kadar ünlü olmazdı. Kimse her önüne gelene mavi boncuk dağıtmazdı.


Ya magenta olmasaydı?
Al yanaklar solardı. Kırmızı gülün alı olmayınca, hergün ağlamanın da gereği kalmazdı. Gelincikler renk fukaralığı yaşardı. Güllerin yüzde sekseni ortadan kalkardı. Domatesin çekirdeği kırmızı olmazdı. Bayrakların çoğu değişirdi. Galatasaray o güzel renginden yoksun kalırdı. Boğalar sakinleşir, bu kadar kızgın olmazdı. Trafik ışıkları gelene gidene dur demezdi. Ne yaparsak yapalım, yüzümüz kızarmazdı. Reklam başlıklarının çoğu değişirdi. Kızılırmak nehri Karadeniz'e dökülmezdi. Japonya'nın bayrağı düz beyaz olurdu.


Ya sarı olmasaydı?
Sonbahar bu kadar hüzünlü olmazdı. Meyvelerin yüzde sekseni renksiz kalırdı. Sarı kurdele sarı olmaz, Safiye Ayla da bu kadar meşhur olmazdı. Papatyaların hali ahvali değişirdi. Gün doğumu ve batımları, renk öksüzü kalırdı. Günebakan tarlaları bu denli güzel olmazdı. Altın kesinlikle değer kaybederdi. Sarışınların hükmü sona erer, saç boyası üretimi ciddi şekilde düşerdi. Taksiler bu kadar kolay farkedilmezdi. Aptal sarışın lafı ortadan kalkardı. Civcivler sempatisini yitirirdi. Köy düğünlerinde sarı lira takma geleneği ortadan kalkardı.


Ya siyah olmasaydı?

Karakaşlı, kara gözlü sevgililer, kara sevdalar olmazdı. Sevdiklerimizle aramıza kara kedi girmezdi. Gece karanlık olmazdı. Kara kedi de uğursuz sayılmazdı. Karanlık ilişkiler kendine başka bir renk aramak zorunda kalırdı. Tencere dibin kara, seninki benden kara, deyimi başka bir hal alırdı. Kara bahtımız sil baştan değişirdi. Çeşm-i siyahımız belki gitmez, hep yanımızda kalırdı. Damatlıklar özgürleşirdi. Beşiktaş karakartal olmazdı. Renkler koyulaşmak için, kendine başka bir yol bulurdu


Hayatınıza renk gelsin!

Hiç yorum yok: