29 Mart 2008 Cumartesi

Prinect Inpress Control

Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg), 9-11 Kasım tarihlerinde Almanya’nın Düsseldorf Şehrinde düzenlediği aktivite ile birlikte Speedmaster XL 105 ile birlikte çalışan yeni Prinect Inpress Control inline renk ölçüm sistemini tanıttı. Sistem Heidelbereg’in yeni 70x100 cm ebat aralığındaki makineleri ile birlikte kullanılamaya başlanacak. İlk teslimatlar 2007’nin ikinci çeyreğinde yapılmaya başlanacak. Prinect Inpress Control, Speedmaster CD 74 için Kasım 2006’nın ilerleyen günlerinde gerçekleştirilecektir.

Prinect Inpress Control, kalite kontrol striplerindeki renk ve register ölçümlerini ölçümlemektedir Yeni sistem baskı sürecinde önemli ölçüde zaman kazandıracaktır çünkü ayarlama sürecinde register kontrol edilip ayarlandığından tabaka çekmeye veya makineyi durdurmaya gerek kalmayacaktır.
Heidelberger Druckmaschinen AG Mühendislik ve İmalattan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Jürgen Rautert, “Prinect Inpress Control ile Heidelberg iş geçişlerini hızla gerçekleştirebilen standardize edilmiş matbaalar oluşturabilmek adına bir spektrofotometrik inline renk ölçüm ve kontrol sistemi geliştirmiştir. Önceden ürünün testlerini gerçekleştirdiğimiz müşterilerimizde baskı üretim maliyetlerinde kayda değer düşüş gerçekleşti.” Şeklinde konuyu özetledi.

Prinect Inpress Control’ün Avantajlarına Kısaca Bir Bakış
• Hızlı mürekkep ayarı ve mürekkep israfının önlenmesi: Mürekkep ve diğer ayarlar tabaka çekmeden baskı enasında gerçekleştirilebilmektedir.
• Spektral inline ölçüm doğrultusunda CMYK ve spot renklerde kusursuz sonuçlar.
• Sürekli baskı kalitesinin korunması ile müşteri devamlılığının sağlanması.
• Renk ölçümüne paralel olarak otomatik register kontrolü ve ayarlanması sayesine ekstra register ayarına ihtiyaç duyulmaması.
• Prinect CP 2000 Center’in dokunmatik ekranından ayarlama sayesinde matbaacının iş yükünün azalması

Hiç yorum yok: