29 Mart 2008 Cumartesi

SICAK SELEFON

Sıcak selefon nedir, tutkallı selefona göre avantajları ve dezavantajları nelerdir ? Sıcak selefonun tabaka maliyeti tutkallı selefona göre kıyasla ne kadardır ? Tutukallı selefonla kaplanabilen baskı yapılmış her malzeme sıcak selefonla kaplanabilir mi ? Sıcak selefonun kaplama malzemesi temini, tutkallı selefonun kaplama malzemesi temini kadar kolay mıdır ? Tutkallı selefonda kullanılan kaplama malzemesi ile sıcak selefon yapılabilinir mi ? Kuşe çıkartma ve benzeri yapışkanlı malzemelerin kaplanması bu teknikle sorunsuz bi şekilde yapılabilinir mi ?


sıcak selofon kaplanacağı yüzeye ısı ile yapıştırılan bir baskı koruma sistemidir. Tutkal kullanılmaz. Selofon termal yoldan korunacak yüzeye yapıştırılır. amonyak-tutkal vs. kimyasal kullanılmadığı için sağlık açısından tercih sebebi olabilir. otomasyona daha uygundur.

malzeme temini kolaydır ve ısıdan etkilenmeyecek, düz satılı her tür malzemeye uygulanabilir.

kuşe ve çıkartma kağıtlarına uygulanabilir. kg cinsinden satıldığı için kalınlığı daha fazla olduğu için maliyeti biraz daha yüksek olabilir. tam fiyat veremiyorum, bilgisi olanlardan katkı bekliyoruz...
Şimdi sana daha net bilgi verebilirim.Normal Selefon 0,12 mikron x 0,92 = 11gr/m2 kulanılır. Yani m2 11 gr.Termel Selefon 0.24 mikron x 0,92 = 22 gr/m2 kulanılır. Yani m2 22 gr.yani tam iki katı selefon kullanılır.Normal Parlak selefonun kilo fiyatı 4,5-5 YtlTermal Parlak selefonun kilo fiyatı 6-7 Ytl (Çin malı) (RA Ambalaj Tel: 0212 565 72 71) Termal Parlak selefonun kilo fiyatı 12,5 Ytl (Süper Film Sanko A.Ş. Antep'te üretiyor)Termal selefonu bulamazsın, bulursan da istediğin ebat yoktur.Termalde; metalize, sedef ve özel selefon yok.Ama termal baskıyı daha iyi göstriyor. Problemsiz.Masrafı ise en az 3 katı.Alma derim. Hatta sakın.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam ben RA REKLAM MATBAACILIK mustafa ÖZMEN. Burada yazılan yazılarınızın tamamı dogrudur fakat burada düzeltme geregi duydum bir konu malzemenin her ebadının olmamasıdır.Biz bu termal selefonların jumbolarını getirip istenilen her ebatta kesip sunuyoruz.Bulunmaması gibi bir konuyu ortadan kaldırmıs durumdayız. Saygılarımla..