29 Mart 2008 Cumartesi

Speedmaster CD 74 ile Saatte 18.000 Tabaka

Çıkış ünitesindeki yarı otomatik istif değişim sistemi ve nonstop çalışma ile 50x70 cm ebadında rakipsiz özellikler sunan Speedmaster CD 74, 18.000 tabaka/saat’lik yeni maksimum ve güvenli üretimi ile ilave verimlilik sunmaktadır. Daha önce 15.000 tabaka/saatlik maksimum hıza sahip olan Speedmaster CD 74, IPEX 2006’da 18.000 tabaka/saatlik maksimum hız ve yeni verimlilik paketi ile ziyaretçilerin beğenisine sunulmuştu.

Zar inceliğindeki kâğıttan, kartona kadar çok çeşitli malzemenin basılabildiği Speedmaster CD 74’ün yenilikler paketinde bulunan yeni tasarımlı emici kafa ve yeni otomatik istif yükseltme kontrol sistemi, CD 74’ün 18.000’lik maksimum hıza erişmesine destek vermektedir. Speedmaster CD 74, 18.000 tabakalık yeni hızı ile ticari, ambalaj ve etiket matbaacılarına farklı malzeme ve farklı tirajdaki işlerinde büyük avantajlar sağlamanın yanısıra hem düşük hem de yüksek tirajlı işleri bulunan matbaaların da verimlilik açısından ilgilerini çekmektedir.

{mosimage}

Hızlı Speedmaster CD 74’ü aylardır test eden Avustralya’lı Estermann Matbaasının Genel Müdürü Peter Estermann, görüşlerini şu şekilde paylaştı, “Genellikle bir işi basarken tabakaları makineden düzgün şekilde geçirebiliyorsanız işin yarısını yapmış sayılırsınız. CD 74’ün besleme ünitesi her türlü kâğıdı, hatta en zor olan çok ince kâğıtları dahi hiçbir problem olmadan makineye besleyebilmekte ve kağıt sorunsuz şekilde makinedeki yolculuğunu tamamlayabilmektedir. Ayrıca verimlilik ve güvenli üretim maksimum seviyede olmaktadır. 100.000 tabakalık bir işi, hazırlık süresi dâhil olmak üzere 6 saatte tamamlayabilmek son derece büyük bir başarı hissi ve keyif vermektedir.” 18.000 tabaka/saat maksimum hız ve yenilikler paketi Ekim 2006 sonrasında opsiyonel olarak sunulacaktır. Bu opsiyonel paketin içerisinde yeni emici kafa, yeni otomatik istif yükseltme kontrol sistemi, mürekkep ünitesi ısı kontrolü, besleme ve çıkış üniteleri için Statik Star Advanced anti statik sistemi ve yüksek hızlarda hassas pudralama sağlayan PowderStar toz püskürtme sistemi bulunmaktadır. Ayrıca lak ünitesi bulunan makinelerde DryStar Combination kurutucularının bulunduğu uzun çıkış ünitesinin donanıma dahil edilmesi gerekmektedir. Otomatik İstif Yükseltme Kontrollü Yenilikçi Emici Kafa Heidelberg, Speedmaster CD 74’ün sorunsuz ve iz oluşumuna izin vermeyen tabaka transferini “Akıllı Tabaka Transferi” terimi ile anlatmaktadır.

CD 74’ün yeni tasarımlı emici kafası sayesinde tabakalar, hassas ve güvenli şekilde makineye beslenmekte ve hızlı, kolay ve pratik ayarı sayesinde %20 oranında zaman tasarrufu sağlamaktadır. Fonksiyonel bir tasarıma sahip olan emici kafa sayısız hava kanalı barındırmakta ve gerek kaldırıcı gerekse ilerletici hava, parametreler aracılığıyla kontrol edilmektedir. Yeni tasarımlı ve patentli kaldırıcı emiciler çok çeşitli malzemeye otomatik olarak adapte edilmektedir. Ayrıca tüm besleme ünitesi ayarları saklanabildiğinden, tekrar işlerde büyük avantaj sağlanmaktadır. Emici kafa, besleme ünitesindeki tabakaların makas kısmında bulunan yarı otomatik istif kaldırma kontrolü ile bağlantıdadır. 18.000’lik maksimum hızı bulunan makinelerde standart olan bu özellik, diğer makinelerde opsiyonel olarak sipariş edilebilmektedir. Otomatik istif yükseltme kontrolü, tabaka istifini ve emici kafanın yüksekliğini otomatik olarak ayarlanmaktadır.

Şuana kadar matbaacıların emici kafa ayarını manuel olarak yapmaları ve besleme ünitesini göz kontrolünde tutmaları gerektiğinden dolayı yeni sistem matbaacılara ilave verimlilik ve güvenli üretim sunmaktadır. Bu sistem sayesinde istif düzgün olmamasında dahi mükemmel tabaka transferi garanti edilmektedir. Sonuç ise 18.000 tabaka/saat veya diğer bir deyişle saniyede beş tabakanın beslendiği yüksek hızdaki güvenli üretim olmaktadır.

Hiç yorum yok: