29 Mart 2008 Cumartesi

İlk Heidelberg Speedmaster CD 74-5+LY-P-5+L

İlk Heidelberg Speedmaster CD 74-5+LY-P-5+L (10 baskı üniteli, 2 lak üniteli, tabaka çevirme sistemli 50x70 cm makine), 1911 yılında Friedrich Vögeli tarafından kurulan ve İsviçre’nin Bern şehrinde bulunan Vögeli Matbaasına kuruldu. 6 aile üyesinin faal bir şekilde çalıştığı matbaa, 1200 m2’lik üretim alanı ve 35 kişilik personeli ile yılda 6.000.000 Avro’nun üzerinde ciro gerçekleştirmektedir.

İşvicre’deki en yaratıcı ve teknolojik matbaası haline gelen Vögeli Matbaası sahiplerinden Markus Vögeli yatırımlarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı, “ Müşterilerilere farklı fikirler sunmak ve bu fikirleri gerçeğe dönüştürmek bizim için çok önemli. Misyonumuz, müşterilerimizin ürünlerine ilave katma değer sağlamaktadır. 2006 başında matbaamıza kurulan Speedmaster CD 74-5+LY-P-5+L baskı makinemiz ile hayatımız değişti. Artık her iki yüze beş renk baskı ve lak uygulamasını tek geçişte gerçekleştirebiliyoruz. Tabakalar makineden çıkar çıkmaz baskı sonrası aşamaya gönderilebiliyor. Bu makine ile verimliliğimiz iki katına çıktı.” Son birkaç haftadır üç vardiyada çalıştırılan makine, ayda yaklaşık 1.7 milyon tabaka basımını gerçekleştirdi ve her vardiyada sadece tek bir operatör kullanıldı.

Vögeli’de tüm baskı makineleri ve Stitchmaster ST 400 tel dikiş makinesi, iş yönetimi ve faturalama sistemi Prinect Prinance ile bağlıdır. Markus Vögeli görüşlerini paylaşmaya şu şekilde devam ediyor, “ 0.06 ila 0.7 mm arasında değişen malzemelere baskı yapıyoruz ve tirajımız genellikle 3.000 tabaka civarındadır. Bu nedenle kısa hazırlık süresi, esneklik, verimlilik ve en önemlisi iş geçişlerinin münümum sürede tamamlanabilmesi bizim için hayati önem taşımaktadır. Yeni makinemiz ile tek geçişte çift lak uygulamasını gerçekleştirebilmemiz bize kalite ve verimliliğin yanısıra rekabetçi fiyat sunma imkanı da tanımaktadır. Ayrıca 60.5x74 cm’lik F formatı da bize büyük avantaj sağlamaktadır.

Müşterilerinin %40’ı İsviçre’li reklam ajansları olan Vögeli’nin müşteri portföyü ayrıca ilaç şirketleri, saat ve mücevher üreticileri ve gıda sektörünü de içermektedir. Broşür, iş raporları gibi çeşitli ticari işleme yönelen Vögeli bunun yanısıra yüksek kalitedeki üretim yapabilmenin avantajını kullanarak sanatçıların ve güzel sanatlar galerilerinin özel kataloglarını, kitaplarını, kartpostallarını ve davetiyelerini de basmaktadır.

Vögeli şu ana kadar 5.6 milyon baskıya ulaşan makineleri ile yaşadıkları olumlu deneyimleri ve makinelerinin performansı, verimliliği ve teknik özelliklerine olan güvenleri ile çok daha yaratıcı ve yüksek kalitede üretime geçmeyi planlamaktadır.

Hiç yorum yok: