29 Mart 2008 Cumartesi

Heidelberg Bilgisayardan Kalıba Pozlama (CtP) Makineleri

Kolay Kalıp Yükleme

Kaset taşıyıcısı, kasetler yüklendiğinde dik konuma getirilebildiğinden kalıpları yerleştirmek son derece kolay olmaktadır. Bu esneklik özellikle küçük mekanlarda çalışıldığında veya kaset taşıyıcısı dar kapılardan geçirildiğinde büyük fayda sağlamaktadır. Kaset taşıyıcısı yatay konuma getirildiğinde fazla güç harcamadan SCL veya MCL’nin Prosetter’a yüklenmesine imkan tanımaktadır. Kasetler Prosetter’a yerleştirildiği anda kalıp pozlama makinesi çalışmaya hazır duruma gelir.

Prinect CP2000 Center'a Bağlantı

Kalıp üretiminin baskı makinesinin kontrol masası Prinect CP 2000 Center’dan kontrol edilmebilmesi sayısız avataj sunmaktadır.

Avantajları

*Baskı operatörü herhangi bir baskı öncesi bilgiye sahip olmasa dahi Prinect CP 2000 Center’ın monitöründen pozlanmasını istediği işin dosyasını seçip baskı odasından kalıp pozlama işlemini başlatabilir.

*Pozlanacak işlerin sırası ihtiyaca göre değiştirilebilir.

*CP2000 operatörü bir bakışta hangi kalıbın pozlandığını ve sırada bekleyen işleri görebilir.

Kalıpların Mükemmel Şekilde Yeniden Üretilmesi

Prosetter’ın hassas entegre ısı kontrol sistemi ve pozlama ayarları kalıpların mükemmel şekilde yeniden pozlanmasına imkan vermektedir. Böylelikle tüm set yerine sadece ihtiyaç duyduğunuz kalıbı pozlayabildiğinizden ciddi bir zaman tasarrufu sağlanmaktadır.

{mosimage}

Gümüş Bazlı ve Fotopolimer Kalıplar

Kalıp tipi Prosetter için problem olmamaktadır. Prosetter isteğiniz doğrultusunda değişik markalarda gümüş bazlı veya fotopolimer kalıp arasında seçim yapmanıza imkan tanımaktadır. 30mW gücündeki lazer kafası her iki kalıp tipine kolaylıkla ayarlanabilmekte ve hem gümüş hem de fotopolimer kalıp 400 ila 410 nm’lik spektral aralıkta pozlanabilmektedir.

Ebat Esnekliği Printmaster

QM 46’nın kalıp ebadı da dahil edildiğinden ebat esnekliği konusunda Heidelberg 8 A4 sayfası ebadındaki kalıp pozlama makinelerinde yeni standartlar belirlemektedir. Prosetter 102, Printmaster QM 46’dan Speedmaster SM 102’ye kadar tüm baskı makinelerinin ebatlarına uygun kalıp pozlayabilmektedir.

Entegre Punch Sistemi

Modeline bağlı olarak viyolet bazlı kalıp pozlama makineleri dört adede kadar entegre punch sistemi ile donatılarak tüm Heidelberg ve diğer üreticilerin birçok baskı makinesine uygun punchlama sunmaktadır. Kalıp, yüklenip

ortalandıktan sonra bir vakum aracılığıyla yerine sabitlenmektedir ve pozlama işleminden sonra kalıp seçilen baskı makinesine uygun şekilde punchlanmaktadır. Sonuç mükemmel register’de punchlama, minimize edilmiş hazırlık süresive hızlandırılmış üretim olmaktadır.

Hiç yorum yok: