29 Mart 2008 Cumartesi

Speedmaster CD 74te Çift Lak Ünitesi Avantajları

Speedmaster CD 74-5+LY-P-5+L (10 baskı üniteli, tabaka çevirme sistemli, çift lak üniteli 50x70 cm baskı makinesi) verimlilikte bir adım daha atmakta. Tabaka çevirme aparatından önünde ve arkasında bulunan lak üniteleri, basılan tabakaların daha hızlı şekilde kurumasını ve böylelikle minimum sürede bir sonraki aşamaya transfer edilmesini sağladığından %30 oranında zaman tasarrufu elde edilebilmektedir. Ön/arka baskıda koruyucu lak uygulayarak kuruma süresini kısaltan yeni konsept hızlı kurumaya ek olarak genel ve özel uygulamalar için de ilave avantajlar sağlamaktadır. Speedmaster CD 74-5+LY-P-5+L tasarımı sayesinde matbaalara tek geçişte ön/arka baskı ve her iki yüze lak uygulamanın avantajını, esnekliğini ve verimliliğini sunmaktadır.

Heidelberg’te küçük ve orta ebat ofset baskı makinelerinden sorumlu Ürün Müdürü Bernd Blumberg, Speedmaster CD 74’deki yenilik ile ilgili şunları söyledi, “ Sektörde 50x70 cm ebadında, Heidelberg’in haricinde hiçbir üreticinin sunamadığı çift lak uygulaması ile Speedmaster CD 74 yepyeni bir konsepte adını yazdırdı. Bu özellik ile müşterilerimize ilave verimlilik ve kalite sağlamamızın yanısıra onlara özel uygulamalardaki çeşitliliklerini ve esnekliklerini artırma imkanı da tanımış olduk. “

Satış rakamlarına ve beklentilere de değinen Blumberg şu şekilde devam etti, “ Speedmaster CD 74, tanıtıldığı ilk günden bu yana pazar tarafından çok iyi kabul görmüş ve aralarında teknoloji ve dizayn ödülleri de olmak üzere birçok başarıya imza atmış bir baskı makinesidir. Şu ana kadar 5000’nin üzerinde CD 74 baskı ünitesi kurduk ve bunların 400 adedi 8 veya 8’in üzerinde baskı ünitesi bulunan makinelere aittir. Çok üniteli Speedmaster CD 74 sayısı gün geçtikçe artmakta ve talep grafiği giderek yükselmektedir. Drupa 2004’teki tabaka çevirme sistemini tanıtmamızdan çok kısa süre sonra tanıttığımız yepyeni özellik olan çift lak ünitesi ile CD 74’ün esnekliğini, ürün yelpazesini ve verimliliğini olduğundan daha da ileriye taşıyarak 50x70 cm ebadındaki CD 74’e rakipsiz avantajlar sağlayarak rekabette ulaşılması güç bir pozisyona taşıdık. Planlamalarımızda da bundan sonra kurulacak olan Speedmaster CD 74 makinelerinin %30’unun çift lak üniteli olmasını öngörmekteyiz.”

Hiç yorum yok: